Αντωνία Στυλιανουδάκη

Η Αντωνία Στυλιανουδάκη γεννήθηκε στην πόλη των Χανίων, ενώ μεγάλωσε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστήμων του πανεπιστήμιου Edinburgh Napier University στη Σκωτία, ενώ ολοκλήρωσε την ειδική της εκπαίδευση στο τμήμα Ψυχολογίας Ρέθυμνου Κρήτης το 2009. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ιατρικών και Ανθρωπίνων Επιστήμων του Πανεπιστήμιου Manchester στη Μεγάλη Βρετάνια στη Δημόσια Υγεία.

Το ενδιαφέρον της γύρω από την ανθρωπινή συμπεριφορά την οδήγησε στην περαιτέρω βιωματική εκπαίδευση Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας, ενώ συνάμα παρακολούθησε ένα μεγάλο αριθμό βιωματικών σεμιναρίων και μη, Ψυχοδράματος, Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Αντωνία Στυλιανουδάκη - Ψυχολόγος - Επιστημονικός συνεργάτης του Οδοντιατρικού Κρήτης Dental Smile

Εργάστηκε με άτομα με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες εκπροσωπώντας για ένα διάστημα το πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης, Γνωστικών και Μαθησιακών , καθώς και σε άλλους οργανισμούς, όπως Συμπαράσταση στη Μητέρα, ενώ έχει υπάρξει ενεργό μέλος του ραδιοφώνου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ως προς την έκθεση θεμάτων Ψυχικής Υγείας στην κοινωνία του Ρέθυμνου.

Συμμετέχει τακτικά σε ομιλίες- σεμινάρια πάνω σε υπαρξιακά- συναισθηματικά θέματα που φέρουν δυσκολίες σε προσωπικό και διαπροσωπικό επίπεδο, ενώ επαγγελματικά της ενδιαφέροντα αφορούν την αρθρογραφία και το ραδιόφωνο.

Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος, διατηρώντας δικό της γραφείο στο Ρέθυμνο και κατέχοντας άδεια εξάσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Αποτελεί μέλος του Επιστημονικού- Επαγγελματικού φορέα Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ)

Από τον Μάρτιο του 2014 αποτελεί Επιστημονικό συνεργάτη του Οδοντιατρικού Κρήτης Dental Smile.

Τα αντικείμενα εργασίας της αφορούν τη διαχείριση Άγχους, Φοβιών, Πανικού, Πένθους, Κατάθλιψης, Εξάρτησης, Ανορεξίας, Βουλιμίας, Σχέσεων, Ψυχοσωματικά, Σεξουαλικά, Οικογενειακά, Συναισθηματικά και Κοινωνικά θέματα.