20Φεβρουάριος

Πώς να φροντίσουμε τα οδοντικά εμφυτεύματα;

(Άρθρο του εμφυτευματολόγου μας, Χρήστου Λώλη, στο QUEEN.GR).

Πως να φροντίσουμε τα οδοντικά εμφυτεύματα; - Dental SmileΗ φροντίδα των οδοντικών εμφυτευμάτων δε διαφέρει σε πολλά πράγματα από τη φροντίδα των ίδιων των δοντιών μας. Τα εμφυτεύματα μας μπορεί να μη «χαλάνε» ποτέ από τερηδόνες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πλέον κομμάτι του οργανισμού μας και χρειάζονται τη φροντίδα μας,

Με απλά λόγια, πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ένα εμφύτευμα ακριβώς όπως στα δόντια μας. Το πρωτόκολλο καθαρισμού δε διαφέρει, βούρτσισμα με την οδοντόβουρτσα δύο φορές την ημέρα και μία φορά την ημέρα καθαρισμός ανάμεσα στα εμφυτεύματα, είναι αρκετό για να διατηρήσει την υγεία των περιεμφυτευματικών ιστών.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να πάθουν και αυτά βλάβες τριγύρω τους, όπως ακριβώς και τα δόντια μας. Η περίπτωση αυτή ονομάζεται περιεμφυτευματίτιδα και είναι μια αρκετά διαφορετική κατάσταση απ’ ότι η περιοδοντίτιδα.
Η φλεγμονή γύρω από τα εμφυτεύματα ξεκινάει πιο δύσκολα σε σχέση με τα δόντια, όμως, αν ξεκινήσει, είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί και να σταματήσει η εξέλιξή της.

Πηγή: Queen.gr