Όψεις πορσελάνης (veneers) για κάλυψη δυσχρωμιών ή σφραγισμάτων.

Το βασικό «όπλο» της Αισθητικής Οδοντιατρικής είναι οι όψεις πορσελάνης (ολοκεραμικές προστομιακές όψεις). Πρόκειται για εξαιρετικά λεπτές επιφάνειες πορσελάνης που συγκολλούνται επάνω στο δόντι. Αν και είναι τόσο λεπτές, μετά την συγκόλληση γίνονται πολύ ανθεκτικές κι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με τα ευρήματα διεθνών επιστημονικών ερευνών, η αντοχή τους φθάνει ακόμα και τα 20 έτη και μάλιστα σε ποσοστό 90%!

Η όλη διαδικασία απαιτεί 2 επισκέψεις στον οδοντίατρο. Δηλαδή, μέσα σε μία εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να αποκτήσει ένα χαμόγελο που φαίνεται και είναι τέλειο!

Ποιες ατέλειες διορθώνονται;

Οι όψεις πορσελάνης προτείνονται σε όποιον δεν είναι ευχαριστημένος με το μέγεθος, την θέση ή το χρώμα των δοντιών του και επιθυμεί να τα αλλάξει. Αυτό φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο. Αν και υπάρχουν κάποιες «χρυσές» αναλογίες που μας καθοδηγούν, απαιτείται άριστη επικοινωνία και συνεργασία του ασθενή με τον οδοντίατρο αλλά και τον οδοντοτεχνίτη, ο οποίος εκτός από τον οδοντίατρο, πρέπει κι εκείνος με τη σειρά του να είναι  έμπειρος σε αυτού του είδους τις αποκαταστάσεις.

Ποια είναι η διαδικασία;

Από την στιγμή που θα αποφασίσουμε ότι ο ασθενής πληροί τις προϋποθέσεις για να βάλει όψεις πορσελάνης, προχωρούμε στο σχέδιο θεραπείας που είναι και το πιο σημαντικό. O οδοντίατρος θα κατασκευάσει ένα γύψινο αντίγραφο, επάνω στο οποίο θα δουλέψει ο οδοντοτεχνίτης, ώστε να έχει ο ασθενής τη δυνατότητα να δει ακριβώς πως θα γίνουν τα δόντια του. Επίσης, με μία τεχνική που λέγεται mock-up μπορεί να δει ποια θα είναι η νέα εικόνα του στόματος του, πριν ακόμα «αγγίξουμε» τα δικά του δόντια. Έτσι, όταν θα φθάσουμε στο στάδιο της συγκόλλησης θα είμαστε απόλυτα σίγουροι για το σχήμα, το μέγεθος ή το χρώμα των νέων δοντιών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι που το γνωρίζουμε από πριν, αφού το δημιουργήσαμε μαζί με τον ασθενή και τον οδοντοτεχνίτη.

Απόλυτο χαμόγελο με ειδικές όψεις πορσελάνης για καλύτερα  αισθητικά αποτελέσματα.